Siddestilling

Den perfekte siddestilling findes ikke!

Det vigtigste omkring ens siddestilling er variation.Variation er med til at aflaste kroppen, især ryggen og nakken, da det sørger for at belastningen bliver fordelt.

Brug 5-10 min. på at lære alle indstillingerne på din kontorstol, det er godt givet ud. Varierer indstillingerne i løbet af dagen og dette vil aflaste kroppen. Måske kan din stol mere end du tror!

Udover den siddende og stående stilling, findes der niveauer midt imellem. Fx. kan kontorstolen køres lidt op, sædet vippes frem- samtidig med at man sidder langt fremme på stolen. Derved bruges stolen mere som en taburet og ryggens muskler aktiveres.

5 huskeregler til den hurtige indstilling:

  • God lændestøtte
  • En strakt armslængde til skærmen
  • Let sædetilt fremad
  • God kontakt til jorden
  • understøttet underarme, så de kan slappe af uden at trække i skulderne

Husk at stå op, gerne en gang i timen. Kør evt. bordet op når du går fra bordet til fx. en pause, så stå du op når du kommer tilbage. Skal det være din nye vane? Siddestillingen er meget vigtig når der kigges på kontorergonomi. Der anbefales, at der benyttes et sæde, der kan skråtstilles og med flydende vip.Dette giver den optimale ergonomiske siddestilling, mens lænden holdes i den naturlige s-svej. Denne siddestilling er ligeledes vigtigt for at forebygger gener i nakken.

Der findes forskellige kontorstole, der kan tilpasses dine behov og din jobfunktion. Der bliver kigget på behovet for særlige hensyn ift. sæde, rygstøtte, nakkestøtte og armstøtte.

Har du smerter fra dit haleben i siddende stilling,er der mulighed for at benytte en speciel pude eller en kontorstol med særlig aflastning for halebenet.